Cupcakes. Lekker. Makkelijk. Snel. Gevarieerd. Met cupcakes kun je werkelijk alles doen wat je zelf lekker en/of leuk lijkt. Vandaag heb ik roodfruit cupcakes gemaakt met een topping van vanille-roomkaas. Een lekkere variantie van een standaard cupcake! Lees lekker mee...
De cupcakes. Ingrediënten.
Ik leg je het recept uit in twee stappen, beginnend bij de cupcakes zelf natuurlijk. Het is wel belangrijk dat je de boter en de roomkaas ruim van te voren uit de koelkast hebt gehaald voor de topping. Ca. 2 uur. Eerst de cupcakes! Dit heb je nodig:
- 200 gram bloem.
- 2 theelepels bakpoeder.
- 230 gram witte suiker.
- Snufje zout.
- 2 eieren.
- 130 ml rode vruchtensap.
- 160 ml zonnebloemolie.
- 130 gram bevroren rood fruit.
Het materiaal:
- Twee kommen.
- Een spatel.
- Een garde.
- Een cupcake bakvorm.
- Cupcake vormpjes.
- IJsschep.
Het recept.
Van te voren; over voorverwarmen op 180 graden.
Stap 1. Het beslag voor de cupcakes maak je in twee delen. Hiervoor heb je de twee kommen nodig. Je gebruikt de ene kom voor de droge ingrediënten en de andere kom voor de natte ingrediënten.
Dus:
In kom A doe je het bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout. In kom B doe je de eieren, het vruchtensap en de zonnebloem olie. Mix de ingrediënten in elke kom eerst apart. Doe ze daarna bij elkaar in 1 kom en meng dit goed. Als laatste voeg je het fruit toe. Dit doe je er doorheen met een spatel. Niet te vaak roeren, je wilt niet dat je fruit smelt.
Stap 2. Met een ijsschep ga je het beslag in de vormpjes scheppen. Je vult de vormpjes voor 2/3 deel. Niet meer, anders gaan je cupcakes overlopen. Op mijn foto hieronder zie je dat ik iets meer dan 2/3 heb gedaan. Dat komt omdat ik het zonde vond om beslag weg te gooien, dan maar ietsjes erover lopen en wat langer bakken.
Stap 3. De oven in! Zet je cupcakes in de oven. De oven kan op 180 graden blijven staan. Het duurt ongeveer 30-35 min voordat de cupcakes klaar zijn. Ze worden dan goudbruin. Af en toe je cupcakes in de gaten houden. Als je denkt dat ze klaar zijn haal je de cupcakes uit de oven en prik je er met een satéprikker in. Komt er geen deeg mee? Dan zijn ze klaar! Het kan zijn dat je prikker er wat rood uit komt. Dat is van het fruit, dat is niet erg. Laat ze goed afkoelen voordat je de topping er op doet.
Tijdens het wachten heb je mooi de tijd om de topping te maken!
De topping. Ingrediënten.
Dit heb je nodig voor de topping:
- 150 gram poedersuiker.
- 1 bakje roomkaas / philadelphia (185 gram).
- 200 gram zachte boter (dus leg het er ruim van te voren uit!).
- 1 zakje vanille suiker of 1 eetlepel als je je suiker zelf maakt.
Het maken van je topping is heel simpel. Klop de boter romig en glad. Het is hiervoor echt belangrijk dat je de boter er ruim van te voren hebt uitgelegd. Ik was dit vergeten waardoor ik klontjes in m'n topping kreeg. Als je boter glad is voeg je de rest van de ingrediënten toe en klop je je topping glad. That's it!
En zo maak je de roodfruit cupcakes met een topping van vanille-roomkaas! Ontzettend lekker. De topping is erg machtig, daarom heb ik ervoor gekozen om die naast de cupcakes te serveren. Dan kan iedereen zelf beslissen hoeveel hij/zij erop wil. Leuk voor een high-tea! Eet smakelijk.
Liefs, Marije
Bron: 24kitchen.
Merkur Gold Strike Safety Razor - FEBCASINO
BeantwoordenVerwijderenMerkur's Gold Strike Safety Razor, Merkur Platinum apr casino Edge Plated Finish, ventureberg.com/ German, Gold-Plated, Satin 출장안마 Chrome Finish. Merkur gri-go.com has a more aggressive https://febcasino.com/review/merit-casino/ looking,