En daar zijn ze dan! De mini tulbandjes. Ik verheugde me erop om deze te maken. Eigenlijk kun je alles met deze vorm alles doen wat je bakhartje begeert. Ik heb ervoor gekozen om simpele cakejes te maken met een citroensmaak eraan. Ontzettend makkelijk om te maken. Lijkt dit je ook wat? Lees dan lekker mee!
Wat heb je nodig?
Zoals eerder heb ik weer een foto bijgevoegd van de ingrediënten. Makkelijker voor in de supermarkt. Het lijstje met exacte afmetingen is als volgt;
- 100 gram roomboter
- 100 gram suiker
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 citroen of citroenextract
- 2 eieren
- Poedersuiker voor de garnering
Materialen;
- Mini tulbandbakvorm (of andere mini vorm, bijvoorbeeld cupcakes)
- Keukenmachine / mixer
- Steelpannetje
- Zeef
- Garde
- Spatel
Het recept...
Zoals ik al eerder zei, het recept is echt simpel. Wel moet je goed weten hoe je het beslag moet maken. Lees mee. Van te voren moet je twee dingen doen;
- Zet je over op 200 graden.
- Vet je bakvorm in en doe er een heel klein beetje bloem overheen.
Stap 1. Laat de boter smelten in een steelpannetje. Klaar? Dan doe je de suiker en het zakje vanille suiker erbij. Meng dit goed door elkaar met een garde.
Stap 2. Doe de inhoud van je pannetje in een kom. Daarna rasp je de huid van 1 citroen en voeg je dat bij het mengsel. Je kan de hele citroen gebruiken. Voeg vervolgens de eieren erbij en mix dit tot een geheel met de mixer.
Stap 3. Als dit allemaal door elkaar is gemengd tot een glad geheel pak je je zeef. Je gaat het bakmeel en het zout erbij doen door middel van de zeef. Zo wordt het een luchtig beslag. Dit ga je mengen met een spatel. Niet met de mixer. Er blijven wel wat klontjes maar dat is niet erg. Dan ziet het er zo uit:
Stap 4. De laatste stap. Verdeel je bakmengsel over je bakvorm.
(Ik heb genoeg gemaakt voor 6 tulbandjes terwijl ik een bakvorm had voor 12 stuks. De volgende keer moet ik het dus verdubbelen om mijn bakvorm vol te krijgen. Ter vergelijking; de inhoud van de bakvorm van tulbandjes is ongeveer gelijk aan die van cupcakes.)
In ieder geval... Zet je bakvorm in de oven! 200 graden, ongeveer 30 minuten. Na 20 minuten even checken of ze goudbruin zijn. Het is normaal dat de cakejes omhoog komen, maak je dus geen zorgen. Denk je dat ze klaar zijn? Even met een saté prikker erin. Komt de prikker er schoon uit? Klaar en smullen maar!
In tegenstelling tot brownies kun je deze al wel eten als ze nog warm zijn. Met een beetje poedersuiker er over heen zijn ze net wat zoeter. Ik houd daar wel van. De volgende keer maak ik er wat vanilleglazuur bij voor er overheen. Dan worden ze net wat smeuïger. Dat recept zal later nog wel volgen. Voor nu, lekker smullen!
Liefs, Marije
Bron: Smulweb.
Bron: Smulweb.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten